Ananas suyu faydaları nelerdir? Neye iyi gelir?

Diyet

30 Mayıs 2023

  Ananas suyu faydaları nelerdir? Neye iyi gelir?
 cover

Ananas suyu faydaları, ananas seven kişilerce en çok merak edilen konular arasındadır. Ananas hem tadıyla hem de kokusuyla, birçok kişi tarafından sevilen meyveler arasında gelir. Ananas tropikal iklim türlerinin olduğu yerlerde yetişen, tropikal bir meyvedir. Oldukça besleyici bir meyve olan ananasın dış kısmında dikenli kabukları, baş kısmında ise yeşil yapraklar bulunur. 

Ananas suyu da, en az ananas kadar sevilen ve tüketilen içeceklerin arasında gelir. Ananas suyunun içerisinde A,B ve C vitaminleri çokça bulunur. Kalsiyum, sodyum, magnezyum, potasyum, demir ve lif açısından oldukça zengindir. Ananas suyunun faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Bu faydalar şu şekilde sıralanır;

  • Kireçlenmenin önlenmesinde etkilidir.
  • Stresi azaltır.
  • Eklem iltihaplarına iyi gelir.
  • İdrar söktürücü özelliği bulunur.
  • Cinsel performansın artırılmasında rol oynar.
  • Regl düzensizliklerinde etkilidir.
  • Hazımsızlık problemi için fayda sağlar.
  • Vücutta bulunan toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar.
  • Kulak enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • Bağırsakların temizlenmesine ve arınmasına destek verir.
  • Vücutta bulunan alerjileri en aza indirir.

Ananas suyunun faydaları bu kadar ile de sınırlı kalmamaktadır. Ananas suyu vücutta bulunan enzimlerle yakından ilgilidir. Bu enzimler sayesinde, böbrek ve karaciğerlerin daha etkin bir şekilde çalışmasını ve vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Bu şekilde vücut hem temizlenir hem de güçlenir. 

Ananas suyu doğal bir iltihap önleyicidir. Vücutta bulunan iltihaplı hastalıkların tedavisinde kullanılır ve iltihabın sebep olduğu acının ortadan kaldırılmasında büyük rol oynar. 

Ayrıca ananas suyu, vücuttaki susuzluğu azaltır ve vücudun genel sağlık durumunun daha iyi olmasını sağlar. 

Her Gün Ananas Suyu İçilirse Ne Olur?

Her gün ananas suyu içilmesi herhangi bir sorun oluşturmaz. Ananas suyu özellikle yaz aylarında susuzluğu gideren mucizevi bir içecektir. Her gün ananas suyu tüketildiği zaman, vücutta büyük oranda mucizevi değişiklikler meydana gelebilir. Her gün ananas suyu içmenin birçok faydası bulunur. Bu faydalar şu şekilde sıralanır;

  • Aç karnına ananas suyu içilmesi, uzun süre tokluk hissi verir. Bu sayede kilo vermek çok daha kolay olur.
  • Tiroit tedavisinde çok etkilidir. Her gün ananas suyu tüketmek tiroit bezlerine iyi gelir ve tiroit şikayetlerini önler.
  • Ananas suyunun içerisinde çok fazla potasyum bulunur. Bu nedenden dolayı düzenli olarak tüketilmesi, spor yaralanmalarını iyileştirir. Bunun yanı sıra kramp oluşumunu önler.
  • Ananas suyu antioksidan olma konusunda bir numaralı içecektir. Özellikle her sabah aç karnına içildiği zaman vücuttaki toksinlerin dışarıya atılmasını sağlar.
  • Her gün içilen ananas suyu dişlerdeki tartar ve plak oluşumunu engelleyerek, dişlerin beyazlatılmasında da etkilidir.

Ananas Suyu Cinsellikte Ne İşe Yarar?

Ananas suyunun cinsellikte nasıl işe yaradığı birçok kişi tarafından tartışma konusu haline gelmiştir. Vücut mekanizması o kadar güçlüdür ki, yenilen yiyeceklere anında tepkiler verir. Belirli şeylerin belirli oranlarda tüketilmesi vajinanın ve spermin tadını da etkiler. Yenilen yiyecek veya içilen içecekler, vücut mukusu ve ter aracılığıyla, dışarıya atılır. Ananas suyu da, cinsellik yönünden bakıldığında bu özelliği taşır. Ananas suyu tüketen kadın ve erkeklerde, vajina sıvısının ve spermlerin tadının değiştiği suyunun oldukça büyük bir etkisi bulunur. 

Fakat bu durumun mümkün olabilmesi için, ananas suyu tüketmek tek başına etkili olmayacaktır. Aynı zamanda yenilen ve içilen diğer besinlere dikkat edilmesi gerekir. Mesela baharatlı yiyecekler yemek, ananas suyunun cinsel anlamdaki gücünü azaltır. Ananas suyu tüketildiğinde, yanında yenen ya da içilen besinlere de dikkat edilmesi gerekir. 

Ananas Suyu Nasıl Hazırlanır?

Ananas suyunun hazırlanması, bilinmesi gereken kolay bir konudur. Meyve sularının günlük olarak aşırı tüketilmesi, içeriğindeki şeker miktarından dolayı çok fazla tavsiye edilmemektedir. Fakat söz konusu ananas suyu olduğunda durum biraz farklıdır. Çünkü ananas suyunun vücuda çok fazla faydası bulunur. Ananas suyu hazırlamak için yapılması gerekenler şunlardır;

  • Öncelikle ananasın kabukları soyulur.
  • Daha sonra ananas küp şeklinde kesilir.
  • Küpler halinde kesilen ananas bir şişeye konulur.
  • İçerisine 1 litre su eklenir ve bütün bir gece demlenmesi sağlanır.

Ananas suyu 1 gece demlendikten sonra, gün içerisinde istenilen oranda tüketilir.

Gebelikte Ananas Suyu İçilir Mİ?

Gebelikte ananas suyu içilmesinin herhangi bir sakıncası yoktur. Ananas suyu hem antioksidan kaynağı olmasıyla hem de yüksek oranda lif içermesiyle bilinen bir içecektir. Ananas suyu hem anne için hem de bebek için oldukça yararlıdır. 

Ayrıca ananas suyunun yanı sıra, ananas tüketmek de hamilelikte kabızlığı önler. Ananasın içerisinde bulunan birden fazla vitamin ve mineraller de, anne ve bebek sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Gebelikte tüketilen ananas suyu vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca hamilelikte oluşan el ve ayak şişliklerine de birebirdir.

Ananas Suyu Diyeti Nasıl Yapılır?

Ananas suyu diyeti kısa süreli yapılması gereken ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlayan bir diyettir. Diğer bir söylemle detoks diyeti olarak da bilinir. Öğünlerde bolca ananas suyu tüketiminin yer almasıyla bilinir. 

Ananas suyu diyeti ile, ananasın içinde bulunan yağ yakmaya yarayan maddeler sayesinde kilo vermek çok daha kolay bir hale gelir. Birçok diyetisyen ve yaşam koçluğu yapan kişi ananas suyu diyetini danışanlarına önerir.

Ananas Suyu Kaç Kaloridir? 

Ananas suyunun ne kadar kalori içerdiği ananas suyu tüketecek olan ve özellikle diyet yapan kişiler tarafından merak edilir. Taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen ananas suyunun bardaklara göre kalori şekli şu şekildedir;

  • Küçük bardak ananas suyu 59 kalori
  • Orta büyüklükteki bardak ananas suyu 89 kalori
  • Büyük boyutta olan bardak ananas suyu yaklaşık 118 kaloridir. 

Diğer Blog Yazıları