Maden Suyu Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi?

Diyet

30 Mayıs 2023

Maden Suyu Besin Değeri! 100 Gram Kaç Kalori? Diyette Yenir Mi?
 cover

Maden suyu mineral deposu olarak bilinen bir içecektir. İçerisinde bol miktarda demir, magnezyum, kalsiyum, silikat ve bikarbonat bulunur. Vücuda önemli faydalar sağlayan maden suyu özellikle yaz aylarında terleme ile beraber vücudun kaybettiği mineralleri geri kazandırır. 

Maden Suyu Besin Değerleri Nedir?

Sağlıklı içecekler arasında bulunan maden suyu içerisinde birçok besin değeri barındırır. Maden suyunun besin değerleri:

  • Sodyum 21 mg
  • Potasyum 2 mg
  • Magnezyum 1 mg
  • Kalsiyum 5 mg oranında bulunur. 

Maden Suyu Diyette İçilir Mi?

Maden suyunun diyette tüketimi diyetin seyri açısından önem taşır. Maden suyunun içerisinde bulunan mineral ve bikarbonat sindirimi kolaylaştırır. Alkali yapıda olan maden suyu mide asitlerini düzenleyerek sindirimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. 

Mideyi rahatlatan maden suyunun tüketiminde diyette istenen sonuçlara daha kolay ulaşılır. Özellikle metabolizması yavaş ve sindirim sorunu yaşayan bireylerin tüketimi önerilir.

Zayıflama diyetine giren kişilerin diyet listelerinde sıklıkla görülen maden suyu diyetisyenlerin en çok önerdiği içeceklerin başında gelir. Yağ yakma özelliği göstermez.

100 Gram Maden Suyu Kaç Kalori?

Maden suyu oldukça hafif ve sağlıklı bir içecektir. Yağ, karbonhidrat ve protein içermeyen maden suyu kalori bakımından da düşüktür. 100 gram maden suyunun kalori değeri 0 kaloridir. Bu nedenle en sağlıklı içecekler arasındadır.

Diğer Blog Yazıları